Töltött patisszon
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 nagy patisszon (vagy 4 nagyon kicsi)
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 30 dkg darált sertéshús
- só, bors
- fűszerpaprika
- 2 paradicsom
- 1 csokor kapor
- 30 dkg főtt rizs
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A patisszont megmossuk, tetejét levágjuk. Meghámozzuk, magját kikaparjuk, karalábévájóval kivájjuk a belét, és félretesszük. A kivájt patisszont 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük. A kivájt belet összekockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, amikor a darált hús lepirult, megszórjuk fűszerpaprikával.
Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk a húst. Amikor megpuhult, beletesszük a kockázott patisszonbelet, a szintén felkockázott paradicsomot és a vágott kaprot. Kicsit forraljuk, majd hozzákeverjük a főtt rizst. Szükség esetén utánízesítjük. A tölteléket a patisszonba kanalazzuk, a tejföllel meglocsoljuk, majd 20 percig 180 °C-os sütőben sütjük.