Banh xeo (vietnami palacsinta rizsliszttel és kókusztejjel)
Hozzávalók:
a palacsintához
- 1 tojás
- 20 dkg liszt (self raisinget használtam)
- 4 dl tej
- csipet só
- 1 tk. kurkuma
- 1 ek. szárított ázsiai fűszerkeverék (Lidl – citromfű, koriander, zöldhagyma, gyömbér, fokhagyma, csili…)
a szószhoz
- 3 ek. citromlé
- 2 ek. mogyoróolaj
- 1 ek. barna cukor
- 1 ek. vörösborecet (rizsecet, eredetileg, de abból is kifogytam)
- 1 ek. szójaszósz
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
- 1/2 friss csili karikázva
- pici só (sós szójaszószt használtam)
a töltelékhez
- tegnapi maradék sült csirke, apróra darabolva
- kétféle salátalevél
- uborka
- petrezselyemzöld (koriander)
Az elkészítésről a Wannabe Chef blogon olvashatsz!