Joghurtos sültpaprika-krémleves
Hozzávalók:
- 80 dkg piros színű paprika
- 2 ek. olívaolaj
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl zöldségleves
- 2 dl natúr joghurt
- só, bors, cukor
Elkészítése:
A piros színű, húsos paprikát sütőben a legnagyobb fokozaton megpirítjuk, nem baj, ha szinte feketére ég a bőre. Néhány percre zárható edénybe vagy zacskóba tesszük, majd kis idő elteltével kiszedjük, és – kézzel vagy késsel – eltávolítjuk róla a megpuhult bőrt.
Kis kockákra vágjuk a paprikahúst, olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd összeforraljuk a zöldségalaplével. Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük, és átturmixoljuk. (Tegyünk félre egy kevés paprikahúst levesbetétnek!) Leszűrjük, belekeverjük a joghurtot.
Tálalásnál teszünk bele a megmaradt, feldarabolt sült paprika húsából.