Hozzávalók:
5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
pici darab citromfű, apróra vágva
2 szál zöldhagyma, karikra vágva
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
1 ek. reszelt gyömbér
1 db csilipaprika, félig kimagozva
pici csipetnyi só
pici csipetnyi ötbors-fűszer, mozsárban összetörve vagy durvára darálva
2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat, a tojás mennyisége függ a tonhal mennyiségétől
Sütéshez:
kókuszzsír
Elkészítés:
Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk.
Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk a lelapított gombócok mindkét oldalát.
A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers.
Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva és lepénykenyérrel kínáljuk.
Készíts hozzá mártogatóst is! Hogy hogyan, azt tudd meg a Klarissza falatozója blogról!