Gasztro

Fasírt – ezúttal tonhalból

Őrületesen jó! 30 perces egészséges, gyors, szuperkönnyű reggeli vagy vacsora. Csak a hozzávalókat összekevered, egy picit megpirítod, és máris kész!

Hozzávalók:

5 doboz Rio mare tonhal – lecsepegtetve, picit kinyomkodva
pici darab citromfű, apróra vágva
2 szál zöldhagyma, karikra vágva
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
1 ek. reszelt gyömbér
1 db csilipaprika, félig kimagozva
pici csipetnyi só
pici csipetnyi ötbors-fűszer, mozsárban összetörve vagy durvára darálva
2-3 tojás felverve – ez tartja össze a hozzávalókat, a tojás mennyisége függ a tonhal mennyiségétől

Sütéshez:

kókuszzsír

Fasírt - ezúttal tonhalból

Elkészítés:

Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyeket lelapítunk.

Ha elkészültünk, egy serpenyőben hevítsük fel kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk a lelapított gombócok mindkét oldalát.

A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú, nem nyers.

Csiliszósszal vagy citrommal meglocsolva és lepénykenyérrel kínáljuk.

Készíts hozzá mártogatóst is! Hogy hogyan, azt tudd meg a Klarissza falatozója blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top