Gasztro

Megvan az év pincészete, irány a borfesztivál!

Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat.

Ebben az évben tizenharmadik alkalommal ítélték oda szakmai körök jelölése és szavazatai alapján a legjobb magyar borászatnak járó elismerést. A cím egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik.

Második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok.
Koch Csaba szerint a Hajós-Bajai Borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. “Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szőlő a lehető legjobban érezze magát a dűlőinkben” – mondta a sikeres borász.

Remélhetőleg a kétszáz pincészet termékei között a Koch borokat is meg tudjuk kóstolni jövő héten, a Budavári borfesztiválon, ahol ezúttal Olaszország lesz a díszvendég. Barolo, brunello, chianti és prosecco: csak a legismertebb olasz márkák – most Piemonttól Szicíliáig próbálhatjuk ki az olasz bortermelő régiók borait, persze mediterrán falatkák is lesznek. Valamint…az Oroszlános udvarban az Országkonyha gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes – szerintünk lesz töki pompos és kürtős kalács is…

Ami a zenét illeti: fellép az Irie Maffia, Bognár Szilvia és az etNoé, a Makám és Rúzsa Magdi, majd a Benkó Dixieland Band. A zárónapon a népzenéké és a néptáncé lesz a főszerep. De mit tegyünk a gyerekekkel? Nos, ha magunkkal visszük őket, kézműveskedhetnek, arcot festhetnek – ezt úgysem tudják megunni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top