Húsos palacsinta fűszeres paradicsommártással
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg margarin
- 1 TV paprika
- só, bors
- 5 dkg juhtúró
- 1 csokor kapor
A mártáshoz:
- 1 kis konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl fehérbor, só
- csipet cukor
Elkészítése:
A töltelékhez a megpucolt hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és a felforrósított Vénusz margarinon lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, alaposan lepirítjuk, beletesszük a kockára vágott paprikát, ízesítjük sóval és borssal. Kevés vizet aláöntve fedő alatt, 40 perc alatt készre főzzük. A legvégén hozzáadjuk a juhtúrót és az apróra vágott kaprot. A palacsintákat az alapreceptben leírtak szerint elkészítjük, és megsütjük, majd a kész húsos töltelékkel megtöltjük őket. A mártáshoz a fokhagymát lereszeljük, és az olajon lepirítjuk. Felöntjük a paradicsommal és a fehérborral, ízesítjük sóval és egy csipet cukorral, majd időnként megkeverve, kis lángon nagyjából 30 percet főzzük. A betöltött palacsintákat tepsibe tesszük, ráöntjük a mártást, és a sütőben átforrósítjuk.