Körtés-narancsos tejberizs
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
- 4-5 puha körte
- 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl)
- 6 dkg rizs
- 6 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 ek. porcukor
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A körtét megmossuk, héjasan is hagyhatjuk, de meg is hámozhatjuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk, összekeverjük a fél narancs reszelt héjával, majd a hűtőbe tesszük, összeérni. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, majd fedő alatt, közepes lángon, gyakran megkevergetve teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, 1-2 dl tejet öntünk még hozzá, hogy teljesen puhára főjön.) Amikor kész, hozzáadjuk a cukrot és a maradék fél narancs reszelt héját, majd alufóliával szorosan lefedve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt tejberizsbe forgatjuk. Az így kapott tejszínes rizst tálkákba töltjük, és a narancsos körtével tálaljuk.