Spaghetti alla’arrabiata
Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 7-8 paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 friss csili
- olívaolaj
- só
- nagy csokor petrezselyem
- reszelt parmezán
Elkészítése:
A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és a csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg.
Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán kis tálkában kerüljön az asztalra, ahogyan az olasz vendéglőkben, így mindenki kedve szerint adagolhatja.
