nlc.hu
Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Ínyenc spagettit!

Az olaszos tészták mindig nyerők az ebédlőasztalnál, mára pedig a legegyszerűbb receptet vesszük elő. Könnyű elkészíteni, ám annál ütősebb ízű lakománk lesz, feltéve, hogy szeretjük az olasz konyhát.

Spaghetti alla’arrabiata

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 7-8 paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 friss csili
  • olívaolaj
  • nagy csokor petrezselyem
  • reszelt parmezán

Elkészítése:

A mártáshoz húzzuk le a paradicsomok héját. Ennek a legegyszerűbb módja, ha az aljukon egy X alakú metszést készítünk, majd forró vízbe mártjuk őket kb. 3 másodpercre. Amint kivesszük a forró vízből, a paradicsom héja elkezd felpöndörödni. A meghámozott paradicsomokat kockázzuk fel. A fokhagymát és a csilit vágjuk fel apróra, és kevés olajon futtassuk meg.

Ezután mehet rá a paradicsom és a só, majd addig kell főzni, amíg kicsit besűrűsödik. A kifőtt tésztát forgassuk bele a mártásba, majd a tányéron szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, és már lehet is enni. A reszelt parmezán kis tálkában kerüljön az asztalra, ahogyan az olasz vendéglőkben, így mindenki kedve szerint adagolhatja.

Mit főzzek ma ebédre? Olaszosat!

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top