nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Muszakát!

Mit főzzek ma vacsira? Muszakát!

Padlizsános, húsos, rakott finomság, aminek nem lehet ellenállni. De szerencsére nem akkora kalóriabomba, hogy ne ehetnénk belőle még egy tányérral.

Muszaka

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tk. kakukkfű
  • 4-5 paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 1 tk. szerecsendió
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

Három nagyobb padlizsánt karikázzunk fel, és sózzuk be őket. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, és kevés olajon dinszteljük meg. Mehet rá a hús is, fehéredésig kevergetni kell, majd sózni, borsozni és megszórni kakukkfűvel.

A padlizsánnak éppen ennyi idő kellett a “sóban”. Egyesével mossuk le a szeleteket, papírtörlőn csepegtessük le, majd forró teflonserpenyőben mindkét oldalukat süssük meg – olaj nem is kell alá.

A megolvasztott vajon a lisztet kicsit pirítsuk meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.

Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó sor mindig padlizsán legyen, a tetején besamelmártással és reszelt sajttal. 180 fokos sütőben addig kell sütni, amíg a teteje megpirul. Nagy tűzálló tálat célszerű használni, mert jó nagy adag.

Mit főzzek ma vacsira? Muszakát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top