Zöldségleves kapros galuskával
Hozzávalók:
Leves:
- 1 vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- 3-4 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 1 pasztinák
Kapros galuska:
- 15 dkg liszt
- 1 kk. só
- 1-1,5 dl tej
- 1 ek. petrezselyemzöld
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. kapor
Elkészítése:
Daraboljuk fel a zöldségeket, és kevés olajon pirítsuk át. Öntsük fel 1-1,5 liter vízzel. Fűszerezzük zellerlevéllel, petrezselyemmel, és főzzük puhára a zöldségeket. A galuskához keverjük össze a lisztet a sütőporral, sóval, adjuk hozzá a feldarabolt kaprot és petrezselymet. Öntsük fel annyi tejjel, hogy lágy masszát kapjunk. (maximum 1,5 dl) Amikor a zöldségek megfőttek, evőkanállal szaggassuk a levesbe a galuskát. Várjuk meg amíg megfő és feljön a leves tetejére. Főzzük még néhány percig, majd tálaljuk.