Áfonyás lazac
Hozzávalók:
- 4 vastag szelet lazac a bőre nélkül
- 1 szál vastag póréhagyma
- só, bors
- kakukkfű
- 2 dl főzőtejszín
- ½ zöldségleveskocka 1,5 deci meleg vízzel feloldva
- 1 zacskó vörös áfonya (100 g)
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt. A lazacot szórd meg a fűszerekkel: sóval, borssal, kakukkfűvel. A póréhagymát karikázd fel, szórd a tálba, és fektesd rá a lazacszeleteket. A leveskockát oldd fel a meleg vízzel, majd csurgasd bele a főzőtejszínt, dobd bele az áfonyát, és locsold a lazacszeletekre. Alufóliával vagy a jénai tál tetejével letakarva süsd 20 percig. Köretnek fűszeres tepsis burgonya vagy mazsolás-currys rizs ajánlott.