Snidlinges húspogácsa hasábburgonyával, dijoni mustárral
Hozzávalók:
- 1 marék apróra vágott friss petrezselyem
- 2 marék apróra vágott snidling
- 1 egész tojás
- 1 db zsemle beáztatva, alaposan kinyomkodva
- 1 gerezd fokhagyma, szintén nagyon apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
- ½ kg sovány darált marhahús
- ½ marék apróra vágott friss kakukkfű
- ízlés szerint só és bors
- 1 kg megpucolt, vastag szeletekre vágott burgonya
- olívaolaj
Elkészítése:
A húspogácsa ebben az esetben majdnem úgy készül, mint a magyar fasírt, csak egy kicsit más a fűszerezése, más az ízvilága. A húst, a zöldségeket, a zsömlét, a fűszereket, a tojást egy nagyobb tányérba rakom, és kézzel alaposan összedolgozom az egész masszát. Megkóstolom, sóval és borssal ízesítem. Harapható gombócokat formázok a keverékből, és tenyérrel összenyomom őket. Egy tányérra pakolom, konyharuhával letakarom, és a hűtőbe teszem, amíg elkészítem a krumplit. A krumplit egy lábasba, hideg vízbe rakom, megsózom, és fedő alatt egyszer felforralom. Leszűröm a krumplit (szárazra), és a sütőt felmelegítem 250 fokra. A krumplit belerakom egy tepsibe, gazdagon meglocsolom olívaolajjal, és beteszem a forró sütőbe. Amíg a krumpli sül, addig lábasban, forró olívaolajban a húspogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütöm. A krumplinak elég 25-30 perc, hogy kellemesen megpiruljon, kivehetjük a sütőből.