nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Avokádós rákot!

Mit főzzek ma vacsira? Avokádós rákot!

Az avokádó régi barátunk, jótékony hatásairól tengernyi információ áll rendelkezésünkre. Ma igazi ínyencséget készítünk belőle vacsorára.

Avokádó rákkal

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 avokádó
  • 200 g rák
  • pár csepp citrom
  • balzsamecet
  • hidegen sajtolt olívaolaj
  • egy csokor kapor

Elkészítése:

Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat! Egy kicsit mélyítsük tovább a mag helyét az avokádóban, hogy a későbbiekben megtölthessük. Préseljünk rá kis citromot az avokádókra, hogy meg ne barnuljanak, majd a mélyedéseket töltsük meg a rákokkal. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát és a kaprot, adjunk hozzá olívaolajat és balzsamecetet, majd fűszerezzük sóval, borssal, esetleg paprikával. Végül öntsük a szószt a rákkal töltött avokádókra!

Mit főzzek ma vacsira? Avokádós rákot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top