Calzone
Hozzávalók:
- fél kocka élesztő
- 500 dkg liszt
- 2 ek. fűszeres paradicsomszósz
- 1 zacskó mozzarella
- 8-10 szelet prosciutto (vékony szárított sonka)
- ízlés szerint só, bors, víz, amennyit a tészta felvesz
Elkészítése:
A tésztához a lisztbe belemorzsolom az élesztőt, és víz hozzáadásával egy kedves, feszes tésztagombócot formázok belőle. Egy edényt kilisztezek, belerakom a tésztát, letakarom, langyos helyen 30 percet kelesztem, kiveszem, átgyúrom, és újra hagyom magában 30 percet. Még egyszer átgyúrom, nyújtófával olyan vékonyra nyújtom, ami pont nem szakad át.
A tésztát egy kerek pizzaformába rakom, középen megkenem a paradicsomszósszal, rátépkedem a mozzarellát, rárakom a sonkát feltekerve. Ezután félbehajtom a pizzát, gondosan ügyelve hogy minden benne maradjon. A széleket összenyomkodom, és egy kicsit feltekerem, nehogy a sok finomság kiszökjön belőle sütés közben. 220 fokos sütőben 35-40 perc sütés után kész is a calzone. Egy kicsit pihentettem aztán éles késsel szeletelem.