Lazac japán stílusban
Hozzávalók 2 főre:
- kevés olaj
- 2 ek. fehérbor
- 2 ek.szójaszósz
- 1 kk. méz
- körethez kelbimbó
- 30 dkg lazacfilé
- körethez kuszkusz
Keverjük össze a bort és a mézet. Öntsük hozzá a szójaszószt. Keverjük jól össze, és a nagyobb darabokba vágott lazacot forgassuk meg benne. Hagyjuk a pácban fél órán át érlelődni. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, és süssük meg rajta a lazacot.
A körethez rakjuk egy sütőlapra a kelbimbókat, és 20 perc alatt süssük puhára. A kisült kelbimbókhoz használjuk ugyanazt a szószt, mint a halhoz. Keverjünk össze 1-1 evőkanál szójaszószt, fehérbort, mézet, és forgassuk meg benne a zöldséget. A kuszkuszt öntsük fel másfélszer annyi forró vízzel, és lefedve hagyjuk készre puhulni. Fűszerezhetjük kevés vegetával. Nagyjából 15 perc eltelte után villával lazítsuk át.