nlc.hu
Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Jógásat!

A múlt hétvégi Jógafesztivál örömére valami jógásat, vegetáriánust és egészségeset akartunk készíteni ma vacsorára. Az algasaláta kifejezetten izgalmasan hangzik!

Sült zöldségek algasalátával

Hozzávalók:

  • 1-1 padlizsán, sárgarépa, lila hagyma
  • 150 g tofu
  • 3 ek. shoju szójaszósz
  • 1 kk. barna cukor
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. mirin

Az algaslátához:

  • 2 evőkanál hijiki alga
  • kevés víz
  • 1 kk. méz
  • 2-3 ek. szójaszósz
  • 1 kk. citromlé

Elkészítése:

Mossuk meg a padlizsánt, majd töröljük szárazra, és kockázzuk fel. Tisztítsuk meg a sárgarépát, és vágjuk csíkokra. A tofut szeleteljük fel, majd vágjuk kockákra. Kevés olajon pirítsunk meg egy fej lila hagymát, majd adjuk hozzá a padlizsánt és a sárgarépát. Pirítsuk meg a zöldségeket. Tegyük át egy tálba, és a serpenyőben pirítsuk meg a tofut is.

Egy tálkában keverjük el a szójaszószt, a szezámolajat, a cukrot, a mirint és a rizsecetet. Forraljuk össze, és öntsük a zöldségekre.

Az algasalátához áztassuk vízbe a hijikit, és fél óráig hagyjuk benne. Csepegtessük le, majd egy kevés vízzel tegyük fel főni. Adjuk hozzá a mézet, locsoljuk meg szójaszósszal, citromlével, és főzzük meg. Tetszés szerint gazdagíthatjuk zöldségekkel, főtt kukoricával, csíkokra vágott sárgarépával.

Mit főzzek ma vacsira? Jógásat!

ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top