Gránátalmás sültkarfiol-saláta
Hozzávalók 2-3 főre:
- negyed táskanál só
- 4 evőkanál (durvára vágva) mogyoró
- 1 szál újhagyma
- 10 dkg bébispenót
- fél db citrom leve
- 1 fej karfiol
- fél teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0,5 dl olaj
- 1 db gránátalma
Elkészítés
A sütőt 220-230 fokra melegítsük elő. A fél dl olajat, sót, paprikát egy kisebb tálban keverjük össze. A rózsáira szedett karfiolt tegyük egy közepes nejlonzacskóba, és borítsuk rá a fűszeres olajat. Fogjuk be a zsacskó száját, és alaposan rázzuk össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a karfiolt. Ne fedjék egymást, inkább két adagban süssük. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük barnára. Hagyjuk kihűlni. Közben pirítsuk meg a magokat, fejtsük ki a gránátalma magjait. Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk rá a parajleveleket, és óvatosan forgassuk össze. Adagoljuk tányérokra, osszuk szét a kihűlt karfiolt. Szórjuk meg a durvára aprított mogyoróval és a gránátalma magjaival. Hintsük meg petrezselyemzölddel és a karikázott hagymával. Pirítóssal és pirított csirkemellel laktatóbbá tehetjük.