Cannellinis–pancettás leves
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
- ízlés szerint só
- 2 gerezd megtisztított, összezúzott fokhagyma
- 90 g nagyobb kockákra vágott pancetta szalonna
- frissen őrölt bors
- 1/4 csésze (50 ml) extra szűz olívaolaj
- 1-2 csésze (300-500 ml) víz
- 2 felaprózott, friss chili paprika
- 1 konzervdoboz (540 ml) leszűrt és leöblített cannellini bab
Elkészítés
Egy nyeles serpenyőben melegítsük meg az extra szűz olívaolajat. Pirítsuk meg a fokhagymát, és adjuk hozzá a pancettát. 2 percig főzzük. Adjuk hozzá a csilipaprikát és cannellini babot, és kavarjuk meg. Pár percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, a bab egyharmadát törjük össze, és kevés vizet adjunk hozzá.
Lassú tűzön 15 percig főzzük.