nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? David Rocco levesét!

Mit főzzek ma vacsira? David Rocco levesét!

David Rocco műsorait mindig szerettem, most itt az ideje, hogy az egyik receptjét ki is próbáljam. Levesre vágytam, hát leves lesz vacsorára.

Cannellinis–pancettás leves

Hozzávalók 2-4 adaghoz:

  • ízlés szerint só
  • 2 gerezd megtisztított, összezúzott fokhagyma
  • 90 g nagyobb kockákra vágott pancetta szalonna
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 csésze (50 ml) extra szűz olívaolaj
  • 1-2 csésze (300-500 ml) víz
  • 2 felaprózott, friss chili paprika
  • 1 konzervdoboz (540 ml) leszűrt és leöblített cannellini bab
Kategórialeves
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy nyeles serpenyőben melegítsük meg az extra szűz olívaolajat. Pirítsuk meg a fokhagymát, és adjuk hozzá a pancettát. 2 percig főzzük. Adjuk hozzá a csilipaprikát és cannellini babot, és kavarjuk meg. Pár percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, a bab egyharmadát törjük össze, és kevés vizet adjunk hozzá.

Lassú tűzön 15 percig főzzük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top