Héjában sült fűszeres krumpli
Hozzávalók:
- 1 marék (más kemény sajt is megfelelő) parmezán
- fejenként 2 db burgonya
- 7-8 dkg fűszervaj
Elkészítés
A fűszervajhoz: vaj, fokhagyma, só, bors, petrezselyem ízlés szerint adagolva és összekeverve.
A krumplit egy nagyon éles késsel bevagdossuk, de úgy, hogy ne vágjuk el egészen, majd a mélyedésekbe kenjünk fűszervajat! Nem kell finomkodni, de azért számítsunk rá, hogy a törni fog a krumpli. Ha megvagyunk, akkor csomagoljuk alufóliába, és 180 fokos sütőben süssük 20-25 percig! Ha már 80 százalékban készen van, akkor vegyük ki a fóliából, szórjuk meg sajttal, és süssük 200 fokon még 5-10 percig, ameddig teljesen meg nem puhul, és nem lesz ropogós a teteje. Forrón, tejföllel tálaljuk.
A fűszervajhoz itt találhatsz még ötleteket!