Gasztro

Visszahívták a szappanízű kókuszreszeléket

Vegyszeres szagú, szappanízű kókuszreszelék azonnali visszahívását rendelte el az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Ráadásul egy allergén anyag sem volt feltüntetve a csomagoláson.

A vizsgálatot bejelentés alapján indította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Lacikonyha Magyarország Kft. által forgalmazott Kókuszreszelék 100 g nevű termék íze ugyanis undort keltő, szappanos. Sőt, a szaga is kellemetlen, vegyszeres, aldehidre emlékeztet.

A laboratóriumi vizsgálat azt is megállapította, hogy a kókuszreszelék kén-dioxidot is tartalmaz. A kimutatott mennyiséget allergénként már fel kellett volna tüntetni a csomagoláson. Ugyanis akiknek a szervezetében kevés van egy bizonyos enzimből, annál a kén-dioxid tartalmú élelmiszer hányást, hasmenést okoz, és a fejfájás tünetei is jelentkezhetnek nála. Szélsőséges esetben akár asztmás rohamot is előidézhet, allergiaszerű reakciókat is kiválthat a kén-dioxid.

A termék előállítója jogsértést követett el. A visszahívott terméket a vásárlás helyére vihetik vissza a vásárlók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top