A gyerekkoromból “Boci cukor” néven ismert tejkaramellát törtem nem túl apró darabokra, és kevertem a tésztába. A karamell és a sütőtök jó barátok, ráadásul a fahéj mellé hirtelen ötlettől vezérelve a süti masszájába kevertem némi jól összetört szerecsendió-virágot, amitől igazán különleges ízt kapott a muffin.
Hozzávalók:
- 25 dkg sült sütőtök (tisztán, héja nélkül)
- 25 dkg cukor (nádcukrot használtam, szeretem a sütőtökhöz)
- 4 tojás
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1 kk. sütőpor
- 5-6 tejkaramella cukor
- fél kk. őrölt fahéj
- némi szerecsendió-virág, összetörve
A Mai Móni blogon lépésről lépésre megnézheted, hogyan készül!