Sárgabarackos bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:
- 16 dkg liszt
- kevés cukor
- ízlés szerint só
- 3 db tojás
- a sütéshez olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál sárgabaracklekvár
- 50 dkg csirkemellfilé
Elkészítés
1. A barackot cukros vízben felforraljuk, félretesszük, hagyjuk állni 20 percet, hogy megpuhuljon. A csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, besózzuk, pár percig állni hagyjuk.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. A tojássárgájához adjuk a lekvárt, a bort és 10 dkg lisztet. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét, hogy ne törjük össze a habot. Ezután hozzáadjuk a felkockázott barackot.
3. A csirkecsíkokat a maradék lisztbe forgatjuk, majd a masszában megmártjuk, bő, forró olajban kisütjük. Szalvétán lecsepegtetjük, és rizzsel tálaljuk.
Kalória 425 kcal/adag
Borsos cukkiniben sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre::
- 16 dkg liszt
- csipet só
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- a sütéshez olaj
- durvára őrölt bors
- 2 darab (kb. 40 dkg) salátacukkini
- 60 dkg csirkemellfilé
Elkészítés
1. A cukkinit megmossuk, nagy lyukú reszelőn egy tálba lereszeljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, durva borssal megszórjuk, de még nem sózzuk, nehogy sok levet engedjen. Hozzáadjuk a tojást és 10 dkg lisztet.
2. A csirkemellből szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, besózzuk. A cukkinis masszát is megsózzuk. A húsokat
a maradék lisztbe forgatjuk, majd a cukkinis masszába mindkét oldalán.
3. Egy serpenyőben nagyon kevés olajon közepes lángon mindkét oldalát megsütjük (kb. 5-5 perc). Grillezett zöldségeket adhatunk hozzá köretnek.
Kalória 417 kcal/adag
Túrós-burgonyás bundában sült sertésszűz
Hozzávalók 4 személyre::
- 10 dkg liszt
- 60 dkg sertésszűz
- 1 csokor kapor
- 4 db (kb. 30 dkg) burgonya
- csipet bors
- a sütéshez olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- csipet só
- 25 dkg tehéntúró
Elkészítés
1. A sertésszüzet lehártyázzuk, majd 6 dkg-os szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk, megsózva pár percig állni hagyjuk.
2. A burgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a túrót, a tojást, a lisztet, sót, az aprított kaprot és borsot, a zúzott fokhagymát.
3. A masszát összekeverjük, bekenjük vele a húsokat, és kevés olajon, közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Paradicsomsalátát adhatunk köretként hozzá.
Kalória 519 kcal/adag
A cikk a Nők Lapja Konyhában jelent meg, még több érdekesség a legfrissebb szám tartalmából: – Sütőtökből és céklából főzünk |