Libanoni csirke
Hozzávalók:
- 3 ek liszt
- 1 feldarabolt egész csirke
- 150 g kuszkusz
- 1/2 liter csirke alaplé
- 1 kk őrölt chilipor
- 1/2 kk római kömény
- 1 csokor durvára vágott rozmaring
- 2-3 db citrom
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 db kis kockára vágott lila hagyma
- 5-6 löket olívaolaj
- 2 db durvára vágott sárgarépa
- 1 kk egész bors
- 1 pohár fehérbor
- 1 pohár (ha lehet, házi) tejföl
- 1 kk só
- 1 kk édesköménymag
Elkészítés
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Előhalászok egy olyan edényt, amit majd a sütőbe is berakhatok. A fűszereket egy mozsárban összetöröm és hozzáadok 2 ek lisztet, jól összekeverem. A fűszeres liszttel alaposan bedörzsölöm a feldarabolt csirkét.
Az edényben (amit a sütőbe is rakhatok) felmelegítek 5 evőkanál olajat, és minden oldalát megpirítom a csirkedaraboknak. Ha megpirultak, kiveszem az edényből, és beledobom a hagymát, a répát, a citromot, meg a rozmaringot, és kicsit lassítok a lángon. 5-7 percig pirítom a zöldségeket, majd hozzáadom a maradék lisztet meg a kuszkuszt. Felöntöm a borral, megvárom, amíg az alkohol elillan, és hozzáadom a levest. Egy darab sütőpapírt csap alatt benedvesítek, és ráfektetem a zöldséges kuszkuszra, és elrendezgetem rajta a csirkedarabkákat.
Betolom a sütőbe 35-45 percre, amíg a csirke bőre ropogósra pirul.
Azonnal tálalom, kuszkusz, tetejére a a csirke, és az egészet meglocsolom tejföllel.