Cukkinis-sonkás sós muffin
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 20 dkg füstölt sonka
- 30 dkg salátacukkini
- 2 teáskanál sütőpor
- 7 dkg vaj
- 3 dl tej
- frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 35 dkg rétesliszt
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel. A sütőporral, sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk, és sima tésztát keverünk belőle. A cukkinit káposztareszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, és az alaptésztához keverjük. A sonkát vékonyra felcsíkozzuk, a fokhagymát felaprítjuk, és mindkettőt a tésztához keverjük.
Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy papírkapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A cukkini sok vizet tartalmaz, ezért alaposan nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a tésztát!
250 kcal/darab
Kolbászos-sajtos sós muffin
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 15 dkg ementali sajt
- 1 nagy csokor snidling
- 20 dkg házi, puha füstölt kolbász
- 2 teáskanál sütőpor
- 7 dkg vaj
- 3 dl tej
- frissen őrölt bors
- 2 db tojás
- 35 dkg rétesliszt
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat összekeverjük a tejjel és a tojásokkal, majd összedolgozzuk a sóval, borssal, sütőporral elvegyített liszttel. A kolbászt egészen kicsire daraboljuk, a sajtot lereszeljük, és az alaptésztához keverjük. A snidlinget is belevágjuk a tésztába. Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy kapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
Tipp:
A füstölt házikolbász könnyebben darabolható, szinte szétomlik, ráadásul a kalóriatartalma is csekélyebb, mint a szárazkolbászoké.
270 kcal/darab
Paprikás-kukoricás sós muffin
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 40 dkg lecsepegtetett konzervkukorica
- 25 dkg kápia paprika
- 2 tk. sütőpor
- 7 dkg vaj
- 3 dl tej
- frissen őrölt bors
- 2 tojás
- 35 dkg rétesliszt
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal: a sütőporral és sóval, borssal vegyített liszttel. A paprikát egészen vékony karikákra, a szalonnát kockákra vágjuk. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paprikát, puhára pároljuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a tésztához keverjük, a paprikás keverékről is lecsöpögtetjük az olaj nagy részét, így adjuk az alaptésztához.
Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy papírkapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
260 kcal/darab
A receptek a Meglepetés Konyha & Rejtvényben jelentek meg. Még több érdekesség az aktuális szám tartalmából: Húsos piték |