Gasztro

Hogyan őrzi meg a tej hosszú ideig a frissességét?

Ezen a kérdésen már a legtöbb ember biztosan elgondolkozott. Aki idáig nem találta meg a választ, az tartson velünk, hiszen a most következő cikkben a tej csomagolásáról árulunk el néhány érdekességet.
Hogyan őrzi meg a tej hosszú ideig a frissességét?

Tudta, hogy a Tetra Pak csomagolás nagy mértékben hozzájárul a tej frissességének megőrzéséhez? Ez a több rétegű csomagolás garantálja ugyanis, hogy a termék tökéletesen el legyen zárva a külvilágtól, ezáltal meggátolja a tej mikroorganizmusokkal történő megfertőződését, valamint fénnyel és levegővel való érintkezését. Ezt tudományos nyelven aszeptikus (fertőző anyagoktól mentes) technológiának is nevezik. Az aszeptikus technológia a XX. század forradalmi találmánya. Ezért a találmányért kapta meg a Tetra Pak 1989-ben az élelmiszeripari technológia területén az utóbbi ötven év legjelentősebb tudományos felfedezésének járó díját.

A Tetra Pak aszeptikus eljárásának segítségével a folyadékok akár 12 hónapig megtartják színüket, textúrájukat, természetes ízüket és tápértéküket tartósítószerek hozzáadása és hűtés nélkül. Az aszeptikus feldolgozás és csomagolás kombinációja csökkenti a hulladékot, költséghatékonnyá teszi a szállítást és a terméket fogyasztáskésszé változtatja, egyben lehetővé teszi a vásárlók számára azt is, hogy a távoli helyeken is hozzájuthassanak a kedvelt termékeikhez.

A Tetra Pak ezen túl a környezetvédelemre is jelentős hangsúlyt fektet, hiszen az általuk előállított kartoncsomagolások alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásból származik. Ezzel gondoskodik az erdő természetes jellegének megőrzéséről és természetes regenerációjáról. Ezt igazolja a legtöbb Tetra Pak csomagoláson megtalálhat FSC megjelölés.

Most már Ön is tudja, amikor egy Tolle tejdobozt tart a kezében, akkor a termék csomagolása nem csak a tej minőségét és frissességét garantálja, hanem a környezetvédelem területén is jelentős feladatot lát el. Legyen Ön is tudatos vásárló, és vásároljon Tetra Pak jelzéssel ellátott Tolle tejet!

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top