Kolbászos sajtkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 szál újhagyma
- kevés olaj
- 35 dkg érlelt, félig lágy sajt
- egy-egy szál lestyán és rozmaring
- 5 dl zöldségleves
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 dl magas zsírtartalmú tejszín
- 10 dkg füstölt szárazkolbász
Elkészítése:
A felkarikázott újhagymát kevés olajon megpirítjuk, rátesszük a kockára vágott sajtot, a finomra vágott lestyánt és rozmaringot, majd felengedjük a zöldséglevessel. Addig főzzük, amíg a sajt elolvad, aztán összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A felkarikázott kolbászt egy serpenyőben a vajon megpirítjuk, és tálaláskor a leves tetejére tesszük.