Sajtos pogácsa
Elkészítés: 35 perc + pihentetés
Sütés: 25-30 perc
Hozzávalók 60 darabhoz:
• 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
• 25 dkg vaj/margarin
• 2,5 dl tejföl
• 2,5 dkg friss élesztő
• 2 ek. tej
• fél tk. szódabikarbóna, 1 ek. só,
• 5 dkg Pannónia Eredeti sajt reszelve
A kenéshez:
• 1 tojássárgája
• 5 dkg Pannónia Eredeti sajt, reszelve
A lisztet a puha, darabolt vajjal/margarinnal, a tejföllel, a tejjel összedolgozott élesztővel, a szódabikarbónával a reszelt Pannónia Eredeti sajttal és a sóval összegyúrjuk, majd fóliába
csomagoljuk, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követően lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és kis pogácsákat szaggatunk belőle.
A tojássárgájával megkenjük, a reszelt Pannónia Eredeti sajttal megszórjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 25-30 perc alatt.
Sajtos-túrós rudak
Elkészítés: 30 perc
Sütés: 30 perc
Hozzávalók 50 darabhoz:
• 25 dkg tehéntúró
• 25 dkg liszt+ a nyújtáshoz
• 25 dkg puha vaj/margarin
• 1 tk. só
• 1 tojás a kenéshez
• 5 dkg Pannónia Bársony sajt reszelve
A túrót, a lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat/margarint, összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 1,5-2 cm széles, kb. 10 cm hosszú csíkokra vágjuk. A kissé felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk a reszelt Pannónia Bársony
sajttal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Sonkás-cukkinis-sajtos háromszögek
Elkészítés: 40 perc
Sütés: 40 perc
Hozzávalók 8 nagy háromszöghöz:
• 2 tekercs leveles tészta (540 g)
• 35 dkg salátacukkini
• 2 ek. olaj
• só, frissen őrölt bors
• 10 dkg vékony, szárított sonka
• 6 dkg Pannónia Bársony sajt reszelve
• 1 tojás
• 1 ek fekete és fehér szezámmag
A cukkinit megmossuk, szárvégeit levágjuk, majd almareszelőn lereszeljük. Az olajon
megfonnyasztjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a reszelt Pannónia Bársony sajtot és az apróra vágott sonkát. A leveles tésztát kiterítjük, majd 4 szélesebb csíkra vágjuk keresztben.
Egy-egy púpos evőkanálnyi tölteléket a csík aljára teszünk, majd háromszög alakban felhajtjuk,
a felvert tojással megkenjük, a szezámmagokkal megszórjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Forrás: Nők Lapja