A rottyantott házi szilvalekvár az őszi hangulat miatt került bele, nagyon jól illik a sütibe, egyedül csak a dió beszerzése okozott némi fejtörést, mivel az új dió még vizes, nem lehet darálni, a régit pedig a lelkiismeretesebb kofa nem ajánlja. De a problémát áthidaltuk, egy másik árusnál. Igaz, nem olcsón, 700 forintomba került 20 dkg.
A házi szilvalekvárral az utóbbi években nagy barátságban vagyunk, amikor és ameddig tudok főzök még néhány üveggel belőle. Összeturmixolás előtt tettem néhány kanállal a tésztára, így nagyobb darabok is jutottak a sütibe, a többit pedig főztem tovább télire.
Hozzávalók
A tésztához:
- 35 dkg finomliszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 5 dkg porcukor
- 1 tojás
- 20 dkg puha vaj
A töltelékhez:
- 3 tojás, elválasztva
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg dió, darálva
- szilvalekvár
- a nyújtáshoz finomliszt
Az elkészítésről a Marmalade blogon olvashatsz!