A “sima” túrórudi-torta volt már, és poharas verzió is akadt 1-2, de a sok-sok érdeklődés ellenére a gyümölcsös eddig még kimaradt. Pedig hát van ugye epres és barackos rudi is, és értettem én, hogy azért kérdezitek, mert azt is jó lenne reprodukálni, de valahogy arra a zselés töltelékre még nem szántam rá magam, így ezek a gyümölcsös ízek eddig kimaradtak. Egészen mostanáig, mert rájöttem, hogyan lehetne megkerülni a zselés témát, de mégis megoldani a gyümölcsös ízt. Hát persze, hogy a brownie-n keresztül. Mert az egy dolog, hogy a tetejére adagolok egy kis gyümölcsöt, a huncutság nem ebben van, hanem abban, hogy a csokis sütimorzsa alapjául szolgáló brownie-ba is szórok a gyümölcsből. És akkor van egy frankó túrókrémünk, ami közé rakunk egy kis gyümölcsös brownie-morzsát, a tetejére meg gyümölcsöt. Ugye milyen jó? Hát ízre nagyon.
Hozzávalók:
A csokis süti morzsához:
65 g étcsoki
65 g vaj
50 g cukor
1 tojás
35 g liszt
5-8 dkg eper/málna/áfonya/ribizli – ha mirelit, akkor kiolvasztva (az epret érdemes feldarabolni)
A túrós részhez:
25 dkg túró
3 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 dl hideg tejszín
A tetejére:
5-10 dkg eper/málna/áfonya/ribizli
Hogyan készítsd el? Tudd meg a Csak a Puffin blogról!