Marhapörkölt áfonyalekvárral és aszalt áfonyával
Hozzávalók:
- 1 kg marhalapocka
- 3 fej közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál áfonyalekvár
- 10 dkg aszalt áfonya
- fél dl olaj
- só
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 10 darab rozmaringlevél
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a forró zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, a zúzott fokhagymát és nagy lángon, állandóan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott rozmaringleveleket, és ezt is alaposan lepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, amit ha kell, időnként pótolunk, ízesítjük sóval, és puhára pároljuk a húst. A legvégén hozzáadjuk az áfonyalekvárt és az aszalt áfonyát, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.