Az Én Tortám egy kicsi manufaktúra, ahol Stégner Kunos Niki készíti az egyedi, mutatós és nagyon finom tortákat és desszerteket vajjal és sok-sok odafigyeléssel, törődéssel és szeretettel. “Kiskoromban nagymamám isteni finom süteményeket készített. Szeretném azt hinni, hogy tőle örököltem a sütés iránti szenvedélyem. De őszintén, én nem arról álmodtam kislány korom óta, hogy ha nagy leszek, cukrászkodni fogok, de így alakult, és ezt imádom” – mondja a ma már szenvedélyévé és hivatásává vált cukrászkodásról. Nem csoda tehát, ha Nikinek az esküvői szezonban minden hétvégére akár több esküvő is jutott, hiszen a boldog párok előszeretettel választják őt és tortáit.
Összes kép (1)
Ők a legmenőbb hazai édességdizájnerek
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
Fotó megosztása:
Tavaly indult útjára a sós és édes golyócskákat kínáló Bon Bon Bon projekt, amit három
leányzó, a főállásban ügynökséget vezető Meleg Dorka, a grafikus Ghyczy Dia és az oviban tanító Rédei Kati jegyez. “A kókuszgolyót mindenki ismeri, épp ezért ebből indultunk ki. A formát meghagytuk, az alapanyagokat variáljuk: különböző hozzávalókból gyúrunk bonbonokat. Pontosabban bonbonbonokat, mert hárman vagyunk” – mesélte Dorka. A csajok örömmel vállalnak tematikus catering szolgáltatást szülinapokra és más rendezvényekre, ami nyugaton nagy divat, és hozzánk is erősen kezd beszivárogni.
Összes kép (1)
Ők a legmenőbb hazai édességdizájnerek
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
Fotó megosztása:
A belvárosban található a nem túl nagy, de annál jelentőségteljesebb CakeShop üzlet, ahol kizárólag kézzel készült, prémium kategóriás desszerteket találunk. Biztosak lehetünk benne, hogy mind a készítés módjánál, mind az alapanyagoknál a legnagyobb szakértelemmel jártak el a készítők. “Két kategóriát különböztetünk meg: a prémium és gourmet csoportokban más-más ízvilágok jelennek meg, illetve külsőre is eltérnek egymástól. Az előbbi kategóriába tartozó desszertjeink külsőségekben a klasszikus formákat követik, míg az utóbbi kategóriába soroltak a csúcsgasztronómia irányelveit szem előtt tartva egy merészebb kompozíciót jelenítenek meg” – bemutatkoznak be.
Összes kép (1)
Ők a legmenőbb hazai édességdizájnerek
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
Fotó megosztása:
A Preston az, ahol a cukrászhagyományok találkoznak az egyediséggel. A szakértelmet külföldön szerezték meg: “Évekig tartó angliai felkészülés után kizárólag egyedi, saját készítésű tortákat forgalmazunk. A különleges anyagoknak és technikáknak köszönhetően az általunk készített édességek minden részlete ehető.” A minőséginek számító alapanyagokat Angliából és Amerikából szerzik be, és kizárólag megrendelésre dolgoznak.
Összes kép (1)
Ők a legmenőbb hazai édességdizájnerek
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
Fotó megosztása:
Míg a többi bemutatott sütigyáros általában tortákat, cupcake-eket és akár kekszeket is készít, addig a Pop Cake Sziget ilyen formán kilóg a sorból, ugyanis ők csakis popcake-eket, azaz sütinyalókákat gyártanak. Ezek azok a mostanság divatos sütemények, amelyeket pálcikán szolgálnak fel, akárcsak egy nyalókát, és mázzal vonják be őket díszítésképpen. Ahogyan a Pop Cake Sziget írja: “A Cake Pops vagy Pop Cakes finomság és ötletes ajándék egyben! Egyedi díszítésű és különleges formájú sütemények, minden alkalomra.”
Összes kép (1)
Ők a legmenőbb hazai édességdizájnerek
Legyen szó születésnapról, évfordulóról, netán esküvőről, ma már nem kell beérnünk unalmas, ehetetlenül cukros tortákkal és édességekkel. Szerencsére a gasztroforradalom és a dizájnőrület már a tortakészítőket is megfertőzte, és hazánk méltán lehet büszke kreatív, fiatal, feltörekvő édességgyárosaira. Ezért megérett az idő idén <a href="https://www.facebook.com/tortafesztival">az első országos süti- és tortafesztiválra</a>, amit november elején tartanak SütniCake néven, és arra, hogy összeállítsuk a mi teljesen szubjektív ötös listánkat a kedvenceinkről.
Fotó megosztása: