Sörös marharagu újkáposztás krumplipürével
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg marhalapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1 púpozott tk mustár
- 1 dl világos sör
- 2 dl tejföl
- étolaj
- só, frissen őrölt bors
A körethez:
- 80 dkg krumpli
- 1 kis fej új, zsenge édeskáposzta
- 5 dkg vaj
- tej
Elkészítés:
A húst kockázzuk fel. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, süssük körbe, majd adjunk hozzá egy kevés sört, a babérlevelet, sót, borsot, az aprított fokhagymát. Lefedve főzzük lassan puhára a húst. Sörrel és vízzel öntsük fel fokozatosan. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a mustárt és a tejfölt. Forraljuk össze. A körethez a káposztát vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük, kevés olajon dinszteljük puhára (a zsenge, új káposzta nagyon hamar megpuhul). Sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit főzzük puhára sós vízben, szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el a vajjal, annyi tejjel, hogy megfelelő püréállagot kapjunk. Lazán forgassuk össze a káposztával, és kínáljuk a ragu mellé.