Kókuszos halcurry
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kiskanál koriander
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 1 kiskanál kurkuma
- 1 evőkanál méz
- 150 ml kókusztej
- 50 g kókuszreszelék
- 2 kiskanál csilipehely
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál tamarindpaszta
- 40 dkg tengeri halfilé
Elkészítés:
Előkészület: A szárított csilit áztassuk be kevés vízbe, hogy a héja felpuhuljon.
Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát felaprítva, a csilidarabokat, a koriandert, 1 kiskanál reszelt gyömbért, fél fej apróra vágott vöröshagymát és 1 evőkanál tamarindpürét. Önsük fel 150 ml vízzel és turmixszoljuk össze krémes állagúra. A hagyma másik felét pároljuk meg és öntsük rá a kókuszos curry (kari) krémet. Lassú tűzön főzzük. Keverjük bele a paradicsompürét, a kókusztejet, a kurkumát és 1 evőkanál mézet. Forraljuk fel. Tegyük bele a kockára vágott halfilét és végig alacsony hőfokon pároljuk készre a halat a szószban. Tálaljuk rizzsel.