Gasztro

9 fenséges őszi desszert tökkel

Remek összeállítást posztolt ki Hahópihe. A blogger játékot hirdetett, hogy bebizonyítsák, a tök, a csoki és a fahéj remek hármast alkotnak. A beérkezett finomságok közül nekünk a sütőtökös-fahéjas forró csoki a kedvencünk a maga egyszerűségével.

Tavaly hallottam először, hogy létezik olyan, hogy pumpkin latte, azaz valami sütőtökös kávéféleség. Őszinte leszek, még sose próbáltam, de amikor a játék meg lett hirdetve, egyből ez ugrott be nekem. Viszont a kávéban nincs csoki. Úgyhogy átugorva ezt az akadályt, készítettem egy koffeinmentes verziót étcsokival. Isteni finom, sűrű, édes és a fahéjtól illatos. Egy apróság még hiányzik róla, a tejszínhab, de ez már tényleg csak hab a tortán, akarom mondani a forró csokin. Egy hideg őszi/téli délutánon pokrócba burkolózva, egy jó könyv társaságában ideális délutáni desszert, ami átmelegíti minden porcikánkat.

9 fenséges desszert tökkel

Hozzávalók 1 személyre
• 1-2 tk sült sütőtök
• 2,5-3 dl tej
• csipet fahéj
• 3 kocka étcsokoládé
• 1 tk méz

A tejet a fahéjjal és a csokival felforraltam, majd hozzáadtam a sütőtököt, botmixerrel nekiestem, és kissé kihabosítottam. Ha erre van célszerszámotok, ami jó habossá teszi, használjátok bátran. Mézzel édesíthetjük (nem kell sok, ha édes a tök), és a tetejére tejszínhabot még tehetünk, amit méééééééég pluszban megszórhatunk egy kis fahéjjal. És kalóriát ne számoljunk.

A többi tökös receptet se hagyd ki, itt találod a folytatást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top