nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Citromos spagettit!

Mit főzzek ma vacsira? Citromos spagettit!

David Rocco spagettije végtelenül egyszerű, tényleg harminc perc alatt kész van, és máris meleg vacsora kerül az asztalra.

Citromos spagetti David Roccótól

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma bedörzsöléshez
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • 5 ek. (75 ml) extra szűz olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 pohár (235 ml) finomra reszelt parmezán, plusz még egy kicsi a szóráshoz
  • egy csokor sima levelű metélőpetrezselyem, aprítva
  • 1 citrom frissen reszelt héja

Elkészítés:

Öntsük a spagettit forrásban lévő sós vízbe, és azonnal keverjük el, hogy ne tapadjon le.

Vágjuk a fokhagymagerezdet félbe, a vágott felével dörzsöljük be egy nagy tál belsejét, így a nyers fokhagyma íze fogja borítani a tál belsejét. A maradék fokhagymát dobjuk ki. A frissen facsart citromlébe keverés mellett kis mennyiségekben csepegtessük bele az extra szűz olívaolajat. Alaposan keverjük össze, amíg a hozzávalók teljesen egységes keveréket nem alkotnak. Keverjük el benne a parmezánt.

Amikor a spagetti eléri az al dente állagot, szűrjük le, és öntsük bele a tálba, majd jól keverjük el. Szórjuk meg parmezánnal, petrezselyemmel és citromhéjjal. Tálaljuk azonnal.

Mit főzzek ma vacsira? Citromos spagettit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top