Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Citromos spagettit!

David Rocco spagettije végtelenül egyszerű, tényleg harminc perc alatt kész van, és máris meleg vacsora kerül az asztalra.

Citromos spagetti David Roccótól

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma bedörzsöléshez
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • 5 ek. (75 ml) extra szűz olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 pohár (235 ml) finomra reszelt parmezán, plusz még egy kicsi a szóráshoz
  • egy csokor sima levelű metélőpetrezselyem, aprítva
  • 1 citrom frissen reszelt héja

Elkészítés:

Öntsük a spagettit forrásban lévő sós vízbe, és azonnal keverjük el, hogy ne tapadjon le.

Vágjuk a fokhagymagerezdet félbe, a vágott felével dörzsöljük be egy nagy tál belsejét, így a nyers fokhagyma íze fogja borítani a tál belsejét. A maradék fokhagymát dobjuk ki. A frissen facsart citromlébe keverés mellett kis mennyiségekben csepegtessük bele az extra szűz olívaolajat. Alaposan keverjük össze, amíg a hozzávalók teljesen egységes keveréket nem alkotnak. Keverjük el benne a parmezánt.

Amikor a spagetti eléri az al dente állagot, szűrjük le, és öntsük bele a tálba, majd jól keverjük el. Szórjuk meg parmezánnal, petrezselyemmel és citromhéjjal. Tálaljuk azonnal.

Mit főzzek ma vacsira? Citromos spagettit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top