Pilóta keksz házilag
Hozzávalók kb. 25 pilóta kekszhez:
12,5 dkg cukor
12,5 dkg puha vaj
1 tojás
fél tasak vaníliás cukor
fél tasak sütőpor
27 dkg liszt
2 ek. tej
+ 1 ek. cukrozatlan kakaópor
+ 1 ek. liszt
A krémhez:
10 dkg vaj megolvasztva
3 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg porcukor
Akkor lássunk neki!
1. Először elkészítjük a barna és a sárga kekszeket: A tojást elkeverjük a cukrokkal és a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport, és összegyúrjuk.
2. Megmérjük a tésztát, és kettéosztjuk.
3. Az egyik feléhez hozzáadunk még 1 evőkanál lisztet, és összegyúrjuk, a másik feléhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és összegyúrjuk.
4. A gombócokat folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1 órára.
5. Ha letelt az 1 óra, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.
6. A tésztákat kivesszük a hűtőből, és lisztezett gyúródeszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk.
8. Nagyjából 3-4 cm átmérőjű korongokat szaggatunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
9. Sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük (sütőnként változhat a sütési idő – akkor jó, ha éppen csak kezd pirulni a talpa, széle). Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.
10. Közben elkészítjük a krémet: Az olvasztott vajhoz hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, és csomómentesre keverjük. Ha kész, hűtőbe tesszük dermedni.
11. Ha a kekszek teljesen kihűltek, akkor a krémmel összeragasztunk 1 sárga és 1 barna kekszet, és kész is a házi pilóta kekszünk!
Ha tetszett, nézd meg azt is, hogyan készíthetsz otthon ilyen mutatós nápolyit!