Cigánypecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg bőrös szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só, bors
- 60 dkg tarja
- olaj
- 50 dkg füstölt kolbász
Elkészítés:
A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.
Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, majd félretesszük őket. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász, mellé pedig főtt burgonyát kínálunk.