Krémes gombás rizottó
Hozzávalók (4 személyre):
- 30 g szárított gomba
- forró víz
- 60 g vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 bögre (220 g) arborio rizs
- 250 g felszeletelt sampinyongomba
- 2 bögre (500 ml) forró csirke- vagy zöldségerőleves
- 3 ek finomra vágott friss petrezselyem
- 3 ek reszelt parmezán sajt
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
1. Tegyük a szárított gombát egy tálba, és öntsük rá a forrásban lévő vizet, hogy elfedje. Tegyük félre 20 percre ázni, amíg a gombák megpuhulnak. Szűrjük le, ha szükséges, távolítsuk el a szárakat, és vágjuk össze a gombát.
2. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és fonnyasszuk 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, az előkészített szárított gombát és a sampinyongombát, és kevergetve pirítsuk 1 percig.
3. Folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adagoljuk az erőlevest. Minden esetben várjuk meg, amíg a rizs elfő a levesben. Keverjük bele a petrezselymet, parmezán sajtot és ízlés szerinti fekete borsot, és azonnal tálaljuk.