Keleties csirkecomb zöldséges üvegtésztával
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb
- só
- 8 ek. olívaolaj
- 10 dkg friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- fél csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)
- 2 csillagánizs
- 2 paradicsom
- 1 tk. kurkuma
- 5 dl zöldségalaplé vagy víz
- 2,5 dl kókusztej
A körethez:
- 30 dkg üvegtészta
- 1 kisebb csilipaprika
- 3 szál újhagyma
- 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
Elkészítés:
A combot sózzuk, minden oldalát 5 ek. olívaolajban elősütjük, kivesszük a lábasból. A hús helyére tesszük a reszelt gyömbért, az aprított fokhagymát, a csillagánizst és a felkockázott paradicsomot. 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk az aprított korianderrel és a kurkumával, majd felengedjük az alaplével. Visszatesszük a párolólébe a combokat, és fedő alatt készre pároljuk (kb. 40-45 perc). Ekkor kivesszük, a levét leszűrjük, és a kókusztejjel összeforraljuk. A mártásba helyezzük tálalásig a combokat. Az üvegtésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A csilipaprikát felkarikázzuk, serpenyőben a maradék olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, és rászórjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát és újhagymát. Ezzel tálaljuk a húst.