Spanyol tepsis csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 20 dkg szárazkolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 1 nagy piros kaliforniai paprika
- 20 dkg szemezett kukorica
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, beletesszük a felkockázott paprikát, ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a vörösbort. Összeforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, elkeverjük benne a leszemezett kukoricát, a vágott petrezselymet. Hőálló cseréptálba helyezzük az alsó és felső részre szétvágott, besózott csirkecombokat és a felkarikázott kolbászt. Köré szedjük a paradicsomos keveréket. Alufóliával lefedjük a tálat, és 220 fokon 1 órán át sütjük, majd fólia nélkül 10-15 perc alatt megpirítjuk.