nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Korianderes sárgaborsót

Mit főzzek ma vacsira? Korianderes sárgaborsót

Sárgaborsóból főzeléket, na abból már ettünk eleget a menzán. Most itt a lehetőség, hogy végre megszeressük. Mautner Zsófi titkos receptje következik.

Korianderes sárgaborsó-főzelék

Hozzávalók (2–4 adag):

  • ízlés szerint só
  • 1 csokor friss, finomra aprított korianderzöld
  • 30 dkg megmosott, átválogatott sárgaborsó
  • fél lime leve
  • 8 dl leszűrt zöldség alaplé
  • 1 teáskanál currypor
  • frissen őrölt bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej megtisztított vöröshagyma
  • 2–4 evőkanál chiliolaj
Kategóriafőétel
Elkészítési idő105 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A sárgaborsót, a húslevest, az egészben hagyott vöröshagymát és a héjas fokhagymagerezdeket beletesszük egy lábasba. Sózzuk-borsozzuk, és hozzákeverjük a curryport, majd az egészet 1–1,5 óra alatt puhára, de nem pépesre főzzük. (Kuktában kb. 30 perc alatt megfő.)

2. A hagymát és fokhagymát eltávolítjuk, aztán szűrőkanállal egy tálba kivesszük a megfőtt sárgaborsó felét. A többit robotgéppel simára pürésítjük, majd összekeverjük az egészben hagyott borsóval.

3. A főzeléket ízesítjük zöldcitrom-lével, korianderzölddel, a tetejére pedig csiliolajat locsolunk.

 

Tipp:

Csiliolaj már a legtöbb delikátüzletben kapható, de magunk is elkészíthetjük: kb. 1 dl olívaolajat felhevítünk, majd ráöntjük 1 evőkanál csilipehelyre. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top