Gyömbéres marharilette
Hozzávalók:
- 400 g marhapofa
- 100 g füstölt szalonna
- 200 g újhagyma
- csipet őrölt gyömbér
- 10 g lestyán
- só
- bors
Elkészítés:
A marhapofát vagy marhanyelvet puhára párolom (lásd a receptjeim között). Kihűtöm, majd a húst nagyon apróra vágom egy éles konyhakéssel. Ugyanilyen apróra vágom a füstölt szalonnát, az újhagyma felét és a lestyánt. A hozzávalókat jól összekeverem, megfűszerezem és a legvégén besózom. Adok hozzá pár kanál megkocsonyásodott marhaszószt, majd ismét elkeverem. Formába teszem, jól belenyomkodom, majd a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.
Tálaláskor a tányér közepére helyezem a rillette-et, teszek mellé egy kocka friss sós sajtot, pár csepp balzsamecetet, egy formázott friss kenyérszeletet és egy félbevágott újhagymát. A tetejére egy lestyánlevelet tűzök.