![Ádám Martin és Szoboszlai Dominik](https://nlc.p3k.hu/uploads/2024/06/gettyimages-1724412998.jpg)
Citromos raguleves
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 1 karalábé
- ízlés szerint tárkony
- 35 dkg mirelit zöldborsó
- 1 citrom
- 1,5 dl tejszín
- 3 szál petrezselyem
- 3 sárgarépa
- frissen őrölt bors
- 3 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemellfilé
![](https://nlc.p3k.hu/themes/nlcafe/images/recept_kategoria.png)
![](https://nlc.p3k.hu/themes/nlcafe/images/recept_elkeszitesiido.png)
![](https://nlc.p3k.hu/themes/nlcafe/images/recept_szint.png)
Elkészítés
A felhevített olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítom, és felöntöm vízzel.
Felforralom, leszedem a habját, majd hozzáadom a felkarikázott répát és gyökeret, valamint a felkockázott karalábét. Sózom, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítem, és 10 percig főzöm.
Hozzáadom a borsót és a reszelt fokhagymát. Amikor már majdnem minden alkotórész megfőtt, beleöntöm a tejszínt, valamint a vége előtt ízesítem a citrom levével.