Póréhagymás-parajos kosárkák
Hozzávalók 6 kosárkához:
- pár csipet só
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 csipet bors
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl tejszín
- 15 dkg póréhagyma
- ízlés szerint szerecsendió
- 10 dkg spenótlevél
- 3 dkg reszelt sajt
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra!
Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a hagymát, finoman sózzuk és 6-7 perc alatt pároljuk puhára. 1-2 evőkanál vizet adjunk hozzá, így hamarabb puhul. Szedjük egy nagyobb keverőtálba, és a serpenyőt tegyük vissza a tűzre. Pár csepp olajat tegyünk rá, adjuk hozzá a parajt, reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval, és fonnyasszuk meg. Nyomkodjuk ki belőle a vizet, egy deszkán aprítsuk fel, majd keverjük a hagymához. Hagyjuk kihűlni. A tojást verjük fel, keverjük hozzá a tejszínt és a sajtot, majd öntsük a parajos hagymára. A kiterített leveles tésztát osszuk hatfelé. Béleljük ki velük a muffinformákat úgy, hogy a tészta szélei kilógjanak. Töltsük meg őket a töltelékkel, átlósan csíptessük össze a sarkaikat, majd 25 perc alatt süssük készre őket.