Csirkés-zöldséges pite
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- csipetnyi só
- 2 db tojás
- 12 dkg vaj
- 0,5 dl víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- ízlés szerint só
- 2 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- ízlés szerint kakukkfű
- 3 db paradicsom
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 közepes cukkini
- 20 dkg csirkemellfilé
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, 2-3 perc alatt kézzel összegyúrjuk. Gömböt formázunk belőle, folpackkal lefedjük, 1 órára vagy a további felhasználásig hűtőbe tesszük.
2. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkehúst, pár percig pároljuk, beletesszük a felkarikázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított kakukkfűvel. 5 percig nagy lángon pirítjuk a keveréket, és hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot.
3. A tojásokat felverjük, sózzuk, és hozzáreszeljük a sajtot. 26 centiméteres, vajjal kikent piteformába nyújtjuk a tésztát, a tojásos keveréket a raguhoz keverjük, és a formába szedjük.
4. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Kalória:
620 kcal/adag
Tipp: Padlizsánt, sült paprikát, zellert is tehetünk a raguba.