nlc.hu
Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Sült halat kenyérmorzsával szórva

Mit főzzek ma ebédre? Sült halat kenyérmorzsával szórva

Már kezdünk karácsonyi lázban égni, úgyhogy halas ebéd készül mára, az ünnepek előfutáraként.

Kenyérmorzsával sült hal szójás-szezámos spenóttal

Hozzávalók 4 személyre:

  • pár csipet só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1,5 dl + sütéshez olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 3 szelet (száraz) kenyér
  • 80 dkg fehér húsú tengeri halfilé

Köret:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 50 dkg spenótlevél
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál szezámolaj
Kategóriafőétel
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A megmosott citrom héját reszeljük le, keverjük el az olívaolajjal, őröljünk hozzá borsot, facsarjuk hozzá negyed citrom levét. A megmosott, szárazra törölt halat tegyük egy tálba, sózzuk, kenjük meg az olajos páccal, fedjük le, tegyük legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

A kenyeret morzsoljuk le, tegyük a halat egy vékonyan beolajozott tepsire, szórjunk rá kenyérmorzsát, a morzsa tetejét spricceljük meg kevés olajjal (így szebben sül), és 220 fokos sütőben süssük pirosra 20 perc alatt.

A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg. A megmosott spenótot enyhén fonnyasszuk meg a szezámolaj és a szójaszósz keverékében, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, a pirított szezámmagot, sózzuk, borsozzuk. A hal mellé kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top