Metélőhagymás palacsinta túróval, pirított szalonnával
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg liszt
- kb. 2 dl szódavíz
- 15 dkg húsos szalonna
- 2,5 dl tej
- kb. fél dl a tésztába és a sütéshez olaj
- 1 db tojás
- 1 dl tejföl
- 20 dkg túró
- csipet só
- 1 nagy csokor metélőhagyma
Elkészítés
Készítsünk hagyományos, sós palacsintát a lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából és kevés olajból. A metélőhagymát aprítsuk fel, és keverjük a palacsintatésztához. Olajozzunk ki egy tapadásmentes palacsintasütőt, süssük ki a palacsintákat.
A szalonnát vágjuk kockákra, süssük zsírjára. A túrót keverjük el a tejföllel, a szalonnával és a kisült zsírjával, sózzuk, majd töltsük meg a krémmel a palacsintákat.