Kolbászos-kelkáposztás spagetti
Hozzávalók 2 főre:
- 1-2 csipet só
- kis marék petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
- 1-2 csipet őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg kolbász
- fél csomag spagettitészta
- 20 dkg kelkáposzta
- 0,5 dl tészta főzővíz
Elkészítés
Amíg fő a tésztánk, egy vastag falú serpenyőt nagy lángon hevítsünk tűzforróra. Öntsünk rá egy evőkanálnyi olajat, majd dobjuk rá a csíkozott káposztát. Folyamatos forgatás mellett pirítsuk meg 4-5 perc alatt. Csak a végén sózzuk, hogy ne engedjen levet. Borítsuk tányérra, majd a serpenyőt tegyük vissza a tűzre. Vegyük vissza a lángot, és kezdjük el pirítani a kolbászt. Ha már nagyjából a felére töppedtek, adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és a vajat. Olvasszuk össze, majd adjuk hozzá a kb. fél deci főzővizet. Keverjük hozzá a leszűrt tésztát, és borítsuk rá a káposztát is. Forgassuk össze és frissen tálaljuk. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és durvára aprított petrezselyemmel tálaljuk. Tipp: Dúsíthatjuk 1 deci tejszínnel, hogy még krémesebb legyen.